Cât costă drumul până la mare de 1 Mai. Ce variante puteți alege

Românii se pregătesc pentru minivacanța de 1 Mai, Ziua internațională a Muncii, iar una dintre variantele luate în seamă, în special de către cei tineri, este să meargă la mare. Cea mai ieftină variantă este mersul cu trenul, mai ales că și CFR Călători anunță o serie de reduceri.

Dacă un plin de mașină costă între 250 lei (GPL) și 500 lei (benzină), mersul cu trenul este cu mult mai ieftin. Astfel, un bilet la clasa a II-a costă 65 de lei, în timp ce la clasa a I-a este vorba de un preț de 100 de lei.

CFR Călători pune la dispoziție, în perioada 27 aprilie – 2 mai 2023, mai multe trenuri față de obicei. Este vorba de trenurile directe din București Nord, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanța și alte stațiuni de pe litoral, inclusiv Mangalia. De asemenea, vor exista conexiuni rapide din Capitală, pe ruta București Nord – Constanța, la interval de o oră sau două.

Trebuie menționat și faptul că CFR Călători anunță reduceri importante pentru călători de 1 Mai. La biletul dus-întors cumpărat anticipat, prețul este mai mic cu 10%, în timp ce în cazul biletelor de la automatele de vânzare din stații sau online, de pe site sau de pe telefon, reducerea este de 5%.

Nu în ultimul rând, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de o reducere de 50% la clasa a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...