Cât costă o carte de identitate românească falsă în Republica Moldova

Dacă dincoace de granița de la Prut nu prea se vorbește de o piață a documentelor de identitate falsificate, în Republica Moldova cărțile de identitate românești false sunt la mare căutare, deoarece le sunt foarte utile deținătorilor pentru a călători în țările din vestul Europei.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova a reținut la Vama Leușeni – Albița un cetățean moldovean care voia să meargă în Germania, asupra acestuia fiind găsită o carte de identitate românească falsificată.

„În punctul de trecere Leușeni, pe sensul de ieşire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de pe o rută ocazională Moldova-Germania. Printre pasageri a fost legitimat un bărbat de 29 de ani, locuitor al raionului Edineț. 

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului suplimentar persoana, în urma căruia a fost depistată o carte de identitate, pretins a fi eliberată de către autoritățile române. Primele cercetări au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentului, ca ulterior să fie stabilit că este falsificată. 

La audiere, conaționalul a declarat că și-a cumpărat buletinul românesc contra sumei de 100 de euro. 

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor”, se spune în comunicatul Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Un permis auto fals poate fi cumpărat cu 250 până la 800 de euro

Ieri, polițiștii de frontieră din Republica Moldova au descoperit la frontiera comună și trei permise auto falsificate, care se pare că sunt la modă în zona transfrontalieră România – Republica Moldova – Ucraina.

„La trecerea frontierei moldo-române, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei permise de conducere, cu semne rezonabile de falsificare. Documentați sunt doi conaționali și un cetățean al Ucrainei.

Primii doi tineri – cetățeni moldoveni, au fost descoperiți în PTF Costești, unul dintre ei era pasager la o cursă ce se deplasa în Germania, iar altul – în Franța. Ambii dețineau asupra lor permise de conducere, care ar fi fost eliberate de autoritățile moldovenești.

În cadrul verificării amănunțite, cu tehnica specială, s-a constatat că actele sunt falsificate. Din declarații s-a aflat că documentele au fost cumpărate, unul ar fi oferit 800 euro pentru serviciile ilegale de perfectare, al doilea tânăr – 250 euro. Cercetările pe incidente sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, documentele falsificate au fost transmise spre expertiză”, se spune în comunicatul Poliției de Frontieră din Moldova.

Un șofer de TIR din Ucraina, cu permisul suspendat, și-a cumpărat un permis fals

Polițiștii moldoveni au descoperit și un caz inedit, al unui șofer de TIR din Ucraina căruia i-a fost suspendat permisul de conducere și omul și-a procurat un permis fals pentru a-și putea face meseria.

„În PTF Giurgiulești-Galați, un permis de conducere contrafăcut a fost prezentat de către un șofer de camion. Bărbatul de 42 de ani a fost legitimat ca cetățean al Ucrainei.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține indici de falsificare. La cele depistate, străinul a comunicat că actul original i-a fost ridicat pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze altul, fiind ajutat de un intermediar.

Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, ca urmare a consultării bazei de date a Ucrainei, prin care s-a confirmat dreptul de conducător auto al acestuia. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false”, au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Sursa foto: Politia de Frontieră din Republica Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole