Cât costă o pereche de mănuşi semnate de celebrul portar Helmut Duckadam

Publicat: 09 dec. 2023, 22:00, de Viorela Pitulice, în SPORT
Cât costă o pereche de mănuşi semnate de celebrul portar Helmut Duckadam

Un polițist din judeţul Harghita și-a adjudecat pentru suma de 1.010 lei un tricou şi o pereche de mănuşi semnate de renumitul portar de fotbal Helmut Duckadam, scoase la licitaţie online de către Asociaţia Şcoala de Gimnastică Liviu Botoş din Sfântu Gheorghe.

Licitația a avut loc în cadrul campaniei „Împreună pentru educaţie”, iar banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru elevi. 

Polițistul, în vârstă de 45 de ani, a fost arbitru de fotbal şi este pasionat şi de atletism, participând la numeroase curse naţionale şi internaţionale de semimaraton şi maraton.

Helmut Duckadam a scris istorie la Sevilla în 1986, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni, aducând trofeul la Bucureşti.

Tricoul licitat este o replică a celui purtat de Helmut Duckadam în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, iar atât acesta, cât şi mănuşile HD86 Black & White poartă semnătura olografă a celebrului portar şi mesajul „Împreună pentru educaţie”, fiind însoţite de un certificat de autenticitate.