Cât costă să încălzești un castel din România. Factură de 86.000 de lei la Peleș

Factură uriașă la gaze și la Muzeul Național Peleș, care are de plătit o sumă de 86.463 de lei pentru luna decembrie, cu aproape 80% mai mult față de cât plătea în mod normal. Conducerea Muzeului se așteaptă, însă, ca factura pe ianuarie să fie o adevărată lovitură, având în vedere că abia de acum vine gerul.

Foarte probabil, muzeul nu va poate să-și acopere plățile la facturi din veniturile încasate, în condițiile în care numărul vizitatorilor s-a redus semnificativ din cauza pandemiei, arată Jurnalul.ro.

Nu este, însă, cea mai mare factură la gaze plătită de Muzeul Național Peleș. Recordul datează din iarna lui 2013, când suma a ajuns la 110.000 de lei.  

Castelul Peleș a beneficiat de curent electric și încălzire încă de la inaugurarea sa, în 1883. Centrala clădirii funcționează în jur de 16 ore pe zi pentru a menține temperatura constantă în cele 162 de încăperi care adăpostesc obiecte valoroase de artă.

Castelul Peleș este proprietatea Casei Regale a României, dar utilitățile sunt plătite de Muzeul Național Peleș, care achită o chirie lunară de 20.000 de euro familiei regale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...