Cât costă transportul unui migrant? Percheziţii la o reţea infracţională specializată

Publicat: 18 oct. 2021, 11:00, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cât costă transportul unui migrant? Percheziţii la o reţea infracţională specializată

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au destructurat o reţea infracţională constituită din cetăţeni irakieni, specializată în traficul de migranţi.

”Începând din luna septembrie a anului curent, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au desfăşurat investigaţii şi activităţi procedurale, în vederea documentării activităţii infracţionale a unei reţele de trafic de migranţi, având ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea şi transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu şi Asia către state din vestul Europei. Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care  erau  bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Cetăţenii irakieni preluau grupurile de migranţi şi se ocupau cu adăpostirea lor în locaţii din municipiul Timişoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuţi ilegal frontiera spre state din vestul Europei”, precizează Poliţia de Frontieră.

Din cercetări rezultat că migranţii plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro.

Luni, poliţiştii de frontieră au făcut două percheziţii la două locaţii din municipiul Timişoara, unde au fost depistaţi şi duşi la sediul inspectoratului un număr de 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet şi India.