Cât de eficient este vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva noilor mutații ale coronavirusului

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer-BioNTech este eficient împotriva noilor mutații ale coronavirusului descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, anunță cele două societăți într-un comunicat de presă.

Cele două companii precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului.

Teste in vitro ”nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă variantelor emergente”, anunţă cele două companii.

Cele două variante descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud sunt mult mai contagioase comparativ cu varianta originală a virusului, spun specialiștii.

1 COMENTARIU

  1. Într-o declarație de joi dimineață, Pfizer a spus că vaccinul său este puțin mai puțin eficient împotriva mutației decât împotriva originalului, contrazicând studiile anterioare publicate în ultimele câteva săptămâni.
    „De fiecare dată când apare o nouă variantă, ar trebui să putem testa dacă [vaccinul nostru] este sau nu eficient”, a spus Bloomberg , CEO al Pfizer, Albert Bourla . „Odată ce vom descoperi ceva care nu este la fel de eficient, vom putea foarte, foarte repede să putem produce o doză de rapel care va fi o mică variație a vaccinului actual.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...