Cât de mult ar putea crește piața globală de jocuri de noroc online până în anul 2030

Cu o ascensiune importantă în cele mai multe țări, printre care și România, sectorul de jocuri de noroc online reprezintă o categorie de top în materie de divertisment pentru adulți. Dacă în trecut cazinourile, sălile cu aparate de jocuri și agențiile de pariuri sportive erau disponibile pasionaților de astfel de distracție doar în mediul offline, odată cu începutul noului mileniu au apărut și operatori online, indiferent că ne referim la sloturi, jocuri de masă de cazinou, pariuri sau bingo.

 

Online înseamnă acces mai ușor, oriunde și oricând, iar tehnologia a facilitat dezvoltarea unui nou segment, așa cum se întâmplă și în alte sectoare, de exemplu în retail, unde magazinelor clasice li s-au alăturat magazine online atât pe zona de bunuri de folosință îndelungată, cât și pe cea de bunuri de larg consum.

Conform unui studiu de piață recent publicat de către Custom Market Insights, dimensiunea pieței globale de jocuri de noroc și pariuri online a fost evaluată la aproximativ 58,2 miliarde USD în 2021 și este de așteptat să atingă aproximativ 145,6 miliarde USD până în 2030. Așadar, vorbim de aproape o triplare a pieței, alimentată de avansul tehnologiei, accesul oamenilor la tehnologie, creșterea populației globale și îmbunătățirea nivelului de trai în tot mai multe state.

 

Chiar raportul mai sus menționat precizează că piața de jocuri de noroc și pariuri online este impulsionată de creșterea numărului de smartphone-uri, de răspândirea ariei de acoperire a internetului și de creșterea nivelului de trai în anumite perioade și zone.

 

Peste 30 de operatori licențiați în sectorul de gambling din România

 

Printre operatorii de top la nivel global în domeniul jocurilor de noroc online se află și nume prezente pe piața din România, precum 888 Holdings PLC sau Kindred Group PLC. De altfel, în prezent există peste 30 de operatori licențiați pe plan local în România, printre cele mai populare platforme de cazino online fiind cele ale brandurilor Superbet, Unibet și NetBet, conform cazinopenet.ro.

Cum s-ar ajunge la valoarea globală de aproximativ 145,6 miliarde USD până în 2030 pentru piața de jocuri de noroc online? A fost estimată o rată de creștere anuală compusă de circa 12% pentru anii următori. Și alte analize publicate în ultimii ani în media online au indicat estimări asemănătoare.

 

Implicarea operatorilor în creșterea industriei de specialitate

 

Ascensiunea pieței de online de gambling este stimulată și de marii operatori, care investesc constant în noi tehnologii pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului, menținând astfel jucătorii cât mai implicați, oferindu-le experiențe de divertisment tot mai intense și mai plăcute.

 

Mereu există campanii promoționale, turnee și facilități extra. Toate acestea susțin creșterea pieței. Ca o particularitate, în zona de pariuri, numărul tot mai mare de evenimente sportive alimentează opțiunile de pariuri sportive. Mai mult decât atât, tot mai multe evenimente sportive pot fi urmărite live la TV sau / și online, chiar la unele agenții de pariuri.

 

Și în România, se observă implicarea operatorilor de jocuri de noroc online în mediul offline, prin prezența acestora în mod fizic la evenimente de top legate de divertisment – de exemplu festivaluri de muzică, evenimente sportive. În sectorul de pariuri sportive, industria de specialitate se promovează intens prin sponsorizarea echipelor de fotbal din campionatul intern și a competiției în sine, contribuind financiar la creșterea calității evenimentelor sportive.

 

În perspectivă globală, se anticipează că realitatea virtuală și tehnologiile blockchain vor alimenta creșterea pieței de jocuri de noroc, inclusiv în sfera de jocuri de cazino online. În prezent, majoritatea operatorilor de gambling online oferă clienților acces gratuit și la aplicații de mobil, simplu de descărcat și instalat pe smartphone-uri și tablete.

 

.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...