Cât plătește România pe chirii anuale pentru reședințele și ambasadele din străinătate

Potrivit unui document oficial aflat pe site-ul Camerei Deputaților  postat de un deputat USR, România plătește anual milioane de euro, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe, pentru chiriile reședințelor personalului diplomatic și consular aflat în străinătate și pentru sediile ambasadelor și consulatelor țării noastre.

În ultimii 10 ani, 11 milioane de euro în plus

Costurile suportate de România în 2010 pentru aceste chirii de reședințe și sedii s-au ridicat la suma de 69.185.170 lei, ceea ce a însemnat circa 16 milioane euro. Peste zece ani, adică în 2019, chiriile decontate de MAE pentru imobilele din străinătate s-au ridicat la 130.115.515 lei, ceea ce a reprezentat aproximativ 27 milioane euro.

Practic, în zece ani, costurile chiriilor au crescut cu 11.000.000 de euro. Cea mai mare creștere a cuantumului chiriei de la an la an s-a înregistrat de la 2017 la 2018, adică de la 99.277.741 lei (cc. 22 milioane euro) la 120.078.452 lei (cc. 26 milioane euro).

Potrivit informațiilor noastre, creșterea sumei pentru chirii s-a datorat faptul că în multe state s-a decis ca personalul diplomatic să nu mai locuiască în sediul ambasadei sau consulatului. Ca atare, s-au închiriat locuințe de serviciu în afara sediului ambasadei sau consulatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...