Cât sunt dispuși părinții să cheltuie pe cadourile celor mici de Crăciun?

Un sondaj efectuat online, în perioada 15 noiembrie-3 decembrie anul curent, arată că bugetul mediu alocat de părinți pentru perioada sărbătorilor de iarnă este în medie de 195 de lei. Sondajul a fost efectuat de cei de la Clubul Copiilor.

195 de lei, aceasta este suma pe care și-au propus în general să o aloce părinții din România pentru cadourile de Crăciun din acest an, dar suma diferă și în funcție de numărul de copii avuți în familie. Astfel, cei care au doi copii, scad suma medie la 182 de lei, iar în familiile cu trei sau mai mulți copii suma scade la 139 de lei. Evident, aceasta este media, fiindcă bugetul alocat efectiv poate diferi mult în funcție de bugetul efectiv al familiei, iar unii copii pot primi cadouri în valoare mult mai mică dacă părinții nu-și permit fiindcă nu au bani.

Cam 90% dintre părinți preferă să cumpere jucării copiilor aflați între 2 și 9 ani, apoi urmează cărțile, jocurile și hainele. Următoarele preferințe la aceeași categorie de vârstă sunt dulciurile și gadgeturile.

Pentru copii de 9-12 ani, părinții preferă să le cumpere dulciuri, jocuri și cărți, în timp ce pentru adolescenți hainele și accesoriile devin cadourile cele mai căutate, urmate de jocuri și dulciuri.

La sondajul efectuat de Clubul Copiilor au participat circa 432 de părinți, care locuiesc în mediul urban, dintre care 50% locuiesc într-unul dintre cele cinci mari orașe ale României: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Timișoara.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole