Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS

Cătălin Denciu, medicul erou de la incendiul din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru implicarea și sacrificiul de care a dat dovadă.

Aprecierea a venit din partea directorului general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus.

Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său. Acestea sunt doar câteva exemple. Mai sunt milioane; povești de curaj, durere, disperare, luptă și triumf”, se arată în postarea OMS de pe Twitter.

Cătălin Denciu a intrat, pe 12 noiembrie 2020, în flăcări, pentru a-i salva pe pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.  Acesta s-a ales cu răni foarte grave, urmând a fi transferat la un spital din Belgia, unde a stat internat 6 luni.

La finalul lunii aprilie, înainte de Paște, Cătălin Denciu s-a întors acasă, la Piatra Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...