Cătălin Drulă a semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 al drumului expres Craiova-Pitești

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a semnat vineri autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 31,7 kilometri, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de doi ani.

„Undă verde pentru lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Piteşti. Astăzi am semnat autorizaţia de construire pentru Lotul 3 Slatina – Coloneşti, cu o lungime de 31,7 kilometri. Constructorul aici este aceeaşi firmă românească care s-a mobilizat exemplar şi pe Lotul 2 Slatina-Balş al proiectului, unde lucrările sunt în grafic şi sunt preconizate să se încheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022„, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că Drumul Expres Craiova – Piteşti, cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, este unul dintre cele mai bine finanţate proiecte de investiţii din România.

Proiectul prevede construcţia a 121,185 kilometri de drum expres nou cu profil 2×2, incluzând construcţia a 10 noduri rutiere, 75 poduri/pasaje, 26 de intersecţii nivel divizat fără acces, 4 parcări de scurtă durată, 4 spaţii de servicii, 3 centre de întreţinere şi de deszăpezire, conform datelor publicate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Drumul Expres Craiova – Piteşti este împărţit în 4 tronsoane, iar contractul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului 3 a fost semnat cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cine este afacerista care a câștigat 7 milioane de euro din...

Deși pare o poveste de succes de pe Wall Street, o clujeancă de 41 de ani a dat lovitura. A câștigat 7 milioane de...