Cătălin Drulă cere guvernelor României şi Bulgariei să elimine taxa de la Podul Prieteniei

Sâmbătă, în cadrul unui eveniment de presă desfășurat la punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria, fostul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut un apel ferm către guvernele ambelor țări de a elimina taxa de pod de la Giurgiu – Ruse. Drulă a argumentat că această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulații de persoane și bunuri între cele două state.

Cu privire la această chestiune, Cătălin Drulă a declarat: „Această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulații de persoane și bunuri între țările noastre. După aderarea la Schengen, nu vor mai exista ghișee de control pașapoarte; de ce am mai avea un alt ghișeu care să îngreuneze traficul?”.

La evenimentul de presă au participat și importanți lideri politici, printre care europarlamentarul Ilhan Kyuchyuk, co-președintele partidului liberal-democrat european ALDE (din care USR face parte), Dan Barna, vicepreședinte USR și ALDE Europe, și europarlamentarul USR Vlad Botoș. Aceștia au subliniat că România și Bulgaria au îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen și au îndemnat guvernele din Sofia și București să facă tot ce ține de ele pentru ca această integrare să se producă în cursul acestui an.

Cătălin Drulă a subliniat, în comunicatul emis cu această ocazie, că „România și Bulgaria au câștigat acest drept prin muncă și ar trebui să se bucure de el cât mai rapid”. Evenimentul, intitulat „Schengen: o punte de legătură. Importanța spațiului Schengen pentru România și Bulgaria”, a fost organizat de Vlad Botoș și Ilhan Kyuchyuk, cu sprijinul Renew Europe, și a avut ca scop evidențierea importanței aderării celor două țări la spațiul Schengen, pentru liberă circulație în Europa.

1 COMENTARIU

  1. Aici ii dau dreptate.Cine circula frecvent pe acesta ruta,va fi alaturi de aceasa initiativa,fiindca se sta minute bune,mai ales pe sensul dinspre Bulgaria,unde se formeaza cozi .la ghiseele pentru achitarea acestei taxe la autoritatile bulgare.Acest timp pierdut se adauga la cel necesar controlului documentelor de catre echipelor, mixte ,ale politiei de frontiera din cele 2 tari.Solutii ar fi,de exemplu,incasarea taxei de un ghiseu comun,romano-bulgara sau posibilitatea incasarii ,cel putin la ghiseul roman prin sms,achitare la statiile de combustibil(ca la Fetesti),dar oare se doreste ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole