Record de vaccinări! Câte persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Potrivit CNCAV, 62.996 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 32.040 au primit a treia doză, 3.282 pe cea de-a doua, iar 27.674 au primit prima doză.

La nivel național, au fost vaccinate până acum cu prima doză 5.699.821 de persoane. 5.485.306 de persoane au schema de vaccinare completă, iar 290.851 au primit și a treia doză.

41 de reacții adverse au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar de la începutul campaniei de vaccinare în România au fost înregistrate 17.443 de astfel de reacții.

CNCAV precizează că 102 reacții adverse sunt în curs de investigare.

1 COMENTARIU

 1. Rupere: Suedia, Danemarca și Finlanda interzic Moderna invocând riscul miocarditei. „Agenția suedeză de sănătate publică a decis să suspende utilizarea vaccinului Moderna Spikevax , pentru toți cei născuți în 1991 și ulterior, din motive de precauție”, a declarat agenția miercuri. „Cauza este semnalele unui risc crescut de efecte secundare, cum ar fi inflamația mușchiului cardiac sau a sacului cardiac.”
  „Un studiu nordic care a implicat Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca a constatat că bărbații cu vârsta sub 30 de ani care au primit Moderna Spikevax au un risc ușor mai mare decât alții de a dezvolta miocardită”, a spus el că studiul nordic va fi publicat în următoarele săptămâni viitoare.

  În iulie a acestui an, un studiu publicat în JAMA’s Cardiology Journal , a dezvăluit că 23 de soldați bărbați (inclusiv 22 care erau considerați „anterior sănătoși”) cu vârsta cuprinsă între 20 și 51 de ani au prezentat „debutul acut al durerii toracice marcate” în termen de patru zile de la primire al doilea jab al lor. Câțiva soldați americani tratați în sistemul militar de îngrijire a sănătății în urma injecției au fost diagnosticați ulterior cu miocardită clinică.

  Din păcate, toți erau „în formă fizică conform standardelor militare și nu aveau antecedente cunoscute de boli cardiace, factori de risc cardiaci semnificativi sau expunere la agenți cardiotoxici” înainte de leziunile lor din vaccin.

  Aceste cazuri diagnosticate au fost supuse tuturor testelor electrocardiografice și ecocardiografice complete. Constatări anormale de electrocardiografie au fost înregistrate la 19 pacienți (83%).

  Simptomele cardiace au dispărut în decurs de o săptămână de la debut pentru unii, dar cel puțin o treime dintre aceștia au continuat să aibă disconfort toracic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...