Câte rachete balistice, care ar putea ținti Israelul, are Iranul

Iranul are peste 3.000 de rachete balistice, dintre care multe ar putea ținti în statul Israel, a declarat comandantul Comandamentului Central al Statelor Unite, generalul Kenneth McKenzie, citat de publicația The Jerulasem Post.

McKenzie, care se retrage în curând din armată, a fost în Israel săptămâna trecută și a purtat discuții cu prim-ministrul Naftali Bennett, ministrul Apărării Benny Gantz și șeful de stat major al IDF, locotenentul general. Aviv Kohavi. „La nivel militar, îngrijorarea mea este în primul rând că nu au o armă nucleară, dar sunt foarte îngrijorat de creșterea și eficiența remarcabilă a programului lor de rachete balistice”, a declarat McKenzie Comitetului pentru Servicii Armate a Senatului.

Cea mai mare amenințare la adresa securității

Au peste 3.000 de rachete de diferite tipuri, dintre care unele pot ajunge la Tel Aviv”, a spus McKenzie, răspunzând la o întrebare a comisiei senatului. „Niciuna dintre acestea nu poate ajunge încă în Europa”.

În declarația scrisă a lui Mckenzie, el a numit forța de rachete a Iranului cea mai mare amenințare la adresa securității regiunii și că Iranul a dezvoltat un arsenal de rachete balistice capabile de focoase nucleare și a testat aceste platforme de arme de mai multe ori. El a spus comitetului că în ultimii 5-7 ani Iranul a investit masiv în programul său de rachete balistice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole