Câte trei fructe și legume, în unele supermarketuri din Marea Britanie

Din cauza condițiilor meteorologice din sudul Europei și nordul Africii, care au perturbat recoltarea, în Marea Britanie unele magazine au introdus limite temporare în privința numărului de fructe și legume achiziționate.

”Condiţiile meteorologice dificile din sudul Europei şi Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe şi legume, mai ales roşii şi ardei”, a explicat Andrew Opie, responsabil al federaţiei comercianților BRC (British Retail Consortium), citat de AFP și Agerpres.

Aceste limitări ar putea dura ”câteva săptămâni”, supermarketurile fiind ”capabile să gestioneze problemele lanţului de aprovizionare şi lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienţilor la o gamă largă de produse proaspete”, a mai spus Opie.

”Ca şi alte supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei pentru fiecare produs la un foarte mic număr de fructe şi legume”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al lanţului de magazine Asda.

Limita vizează achiziția de roşii, ardei, castraveţi, salată, broccoli, conopidă şi zmeură.

Guvernul de la Londra a anunţat subvenţii în valoare de peste 168 de milioane de lire sterline destinate agricultorilor britanici, în cursul acestui an, pentru a „stimula inovaţia, a susţine producţia alimentară, a ameliora sănătatea şi bunăstarea animalelor şi a proteja mediul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...