Categoria de persoane mai predispuse la simptome de Covid persistent

Potrivit unui raport asupra bolii COVID de lungă durată, prezentat de Observatorul european pentru sisteme şi politici de sănătate, aproape un sfert dintre bolnavi continuă să prezinte simptome.

Simptomele care apar și la o lună după ce au depăşit boala, sunt dureri musculare şi în de piept, oboseală, probleme de respiraţie şi lacune de memorie.

Una din zece persoane care a suferit de COVID-19 prezintă simptome şi după 12 săptămâni de la boală, potrivit Biroului regional pentru Europa al OMS de la Copenhaga.

Biroul a subliniat că aşa-numitul „COVID persistent” trebuie să devină o prioritate pentru autorităţile sanitare, relatează EFE.

Potrivit unui raport asupra bolii COVID de lungă durată, prezentat de Observatorul european pentru sisteme şi politici de sănătate, aproape un sfert dintre bolnavi continuă să prezinte simptome şi la o lună după ce au depăşit boala

Mulţi sunt incapabili să revină la locul de muncă

Posibilitatea de a suferi de COVID persistent nu pare să fie legată de severitatea iniţială a infecţiei, iar unele categorii de persoane par mai predispuse la aceste simptome. O categorie mai predispusă precum lucrătorii sanitari, se arată în raport.

Este vorba de o boală ce poate avea un mare impact asupra vieţii oamenilor. Mulţi sunt incapabili să revină la locul de muncă sau la viaţa socială, iar mulţi dintre ei au descris cum le afectează sănătatea mentală, deoarece de multe ori evoluţia bolii variază„, a declarat la o conferinţă de presă Martin McKee, unul dintre autorii raportului.

OMS pledează pentru necesitatea unei focalizări multidisciplinare pentru a putea evalua şi gestiona acest tip de COVID-19, a dezvolta noi tratamente şi a impulsiona cercetările şi măsurile destinate protejării drepturilor muncii şi sociale ale celor afectaţi.

Cei care suferă de COVID-19 persistent trebuie să fie ascultaţi, dacă vrem să înţelegem consecinţele pe termen lung şi recuperarea după această boală.

Este o prioritate clară pentru OMS şi de maximă importanţă. Şi ar trebui să fie pentru fiecare autoritate sanitară„, a precizat directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...