Coronavirus: Câteva alimente care nu sunt recomandate atunci când ești testat pozitiv

Lisa Valente, nutriționist din SUA, spune că unele alimente ar trebui să fie evitate de persoanele diagnosticate pozitiv Covid.

Alcoolul

De la începutul recomandărilor pe site-ul Eatingwell nutriționista americană subliniază că este de la sine înțeles că alcoolul este interzis, deoarece poate limita efectul unor medicamente prescrise. De asemenea, accentuează deshidratarea micșorând capacitatea de recuperare. Chiar și o banală bere trebuie evitată.

Varza

Legumele crucifere – varza, brocoli – sunt mai greu digerabile. Dacă între simptomele asociate infecției cu Covid-19 sunt și cele gastrice (diaree, vărsături), cu  atât mai mult vom renunța la aceste legume, mai ales că digerarea lor presupune și un consum mai mare de energie. Mai ales că acești pacienți manifestă o stare de oboseală și au nevoie de odihnă, liniște și confort.

Fasolea albă

Fasolea boabe este o sursă bună de fibre, ca și alte leguminoase. Dar fasolea albă reprezintă o provocare pentru aparatul digestiv chiar pentru un om sănătos, dar mai ale pentru unul bolnav. De aceea, mai bine renunțați!

Condimente

În multe cazuri, persoanele pozitive la Covid își pierd mirosul sau gustul și chiar pofta de mâncare. De aceea, există tentate de a folosi condimente din belșug pentru spori gustul și a le stimula apetitul. Atenție! Știm că varianta Omicron vine cu tuse, dureri în gât, iar condimentele pot să irite gâtul.

Oțetul

Oțetul și alte alimente foarte acide agravează tusea iritativă. De asemenea, ele pot provoca arsuri stomacale și reflux acid.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...