Catherine Deneuve și Volodimir Zeleski, la Festivalul de Film de la Veneția

Ediția a 79-a a Festivalului de Film de la Veneţia s-a deschis miercuri seară cu Catherine Deneuve, invitată de onoare, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, invitat surpriză, informează AFP.

În Palatul Cinema de pe Lido di Venezia, Catherine Deneuve, în vârstă de 78 de ani, a primit un Leu de Aur onorific pentru întreaga sa carieră.

Într-o rochie lungă de culoarea vinului Bordeaux, Catherine Deneuve, extrem de emoționată, mai ales de omagiul adus de cineastul francez  Arnaud Desplechin, a mulţumit publicului.

Înainte de începerea evenimentului, celebra actriță, care continuă să facă filme, a declarat pentru AFP cu privire la semnificaţia acestei recompense: „Nu ne uităm înapoi. Nu este un refuz, doar că nu avem timp”.

În aceeași seară, președintele Zelenski a fost prezent cu un mesaj video, prin care a transmis să nu se uite războiul care ”nu durează 120 de minute, ci 189 de zile”. La finalul discursului său, pe un fond negru a rulat lista cu prenumele tuturor copiilor şi adolescenţilor (până în 18 ani) ucişi în conflict, împreună cu data şi locul naşterii.

Programul a continuat prezentarea oficială a peliculei ”White Noise”, adaptare a romanului scris de Don DeLillo.

La ediţia din anul acesta, juriul va fi prezidat de actriţa Julianne Moore.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...

Ce riscă olandezul cu 500 de copii în toată lumea

Olandezii sunt șocați de-a dreptul, după ce un conațional a reușit performanța să devină tatăl a cel puțin 550 de copii, atât în Olanda,...