Catherine Russel, asistentă a președintelui Joe Biden, va fi director executiv al UNICEF

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat vineri numirea lui Catherine Russell, o colaboratoare a preşedintelui american Joe Biden, ca viitor director executiv al UNICEF, Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite, transmite Reuters.

Catherine Russell, în prezent director al Biroului personalului prezidenţial al Casei Albe şi asistentă a preşedintelui, va fi cel de-al optulea american care va conduce UNICEF. De la crearea acestei agenţii a ONU în 1946, toţi directorii săi executivi au fost americani.

‘Dna Russell aduce în acest rol decenii de experienţă în dezvoltarea de politici inovatoare în sprijinul comunităţilor defavorizate din toată lumea’, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Catherine Russell a îndeplinit funcţia de ambasador pentru problemele femeilor în cadrul Departamentului de Stat în fosta administraţie Obama, a precizat ONU.

Un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite a declarat în iulie că actualul director executiv al UNICEF, Henrietta Fore, intenţionează să demisioneze pentru a se ocupa de o problemă de sănătate în familia sa.

Henrietta Fore, fostă şefă a Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a fost numită să conducă UNICEF de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...