Câți arbori există în Parcul Văcărești

Recent, echipa de la Parcul Natural Văcărești a făcut un inventar al arborilor și al serviciilor eco-sistemice pe care le oferă această arie protejată urbană.

Astfel, s-a aflat că există peste 4600 de arbori care captează anual 376 de tone de dioxid de carbon, filtrează an de an 3 tone de poluanti, captează aproximativ 40 de milioane de litri de apă pluvială și oferă beneficii de aproximativ 1,6 milioane de lei, în fiecare an.

În luna martie, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a anunțat că este implicată într-un proiect care vizează identificarea, documentarea, cartografierea şi promovarea a zece arii naturale în marile oraşe ale ţării şi a altor cinci în spaţiul urban şi peri-urban al Bucureştiului.

Parcul Natural Văcărești este primul parc natural urban al țării și a primit Medalia Verde din partea echipei Europa FM. 

În rândul căror parcuri ne situăm

Exemple de arii naturale urbane există peste tot în Europa şi în lume. Berlin are peste 5% din suprafaţă în arii naturale protejate. Londra a demarat un program de înverzire a oraşului, prin care se protejează zonele naturale şi se implementează soluţii inspirate de natură pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii.

În Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, conform Indexului Mercer, ariile naturale ocupă 30% din suprafaţa oraşului. Natura începe să joace un rol din ce în ce mai important în politicile publice și în modul în care este gândită dezvoltarea orașelor. La acest capitol, Bucureștiul se poate lăuda cu Parcul Natural Văcărești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...