Câți bani au primit teroriștii de la Moscova să ucidă toți spectatorii

Publicat: 23 mart. 2024, 19:45, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Câți bani au primit teroriștii de la Moscova să ucidă toți spectatorii
Cati bani au primit teroristii de la Moscova sa ucida toti spectatorii

Unul dintre teroriștii care au luat cu asalt sala de concerte din Moscova, unde au fost uciși cel puțin 143 oameni și alți 88 au fost răniți, a spus câți bani a primit pentru asasinat.

Unul dintre teroriștii de la Moscova a spus câți bani a primit să ucidă toți spectatorii. Atentatul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall, din Moscova, a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Câți bani au primit teroriștii de la Moscova

FSB a anunțat sâmbătă că a reținut 11 persoane implicate în atac. Unul dintre suspecți, Fariddun Shamsutdin, a declarat că i s-au promis 1 milion de ruble (aproximativ 10.000 de euro), cu sarcina să împuște toți oamenii din sala de concerte. Acesta spune că a primit doar jumătate din sumă, pe un card, pe care însă l-a pierdut.

Videoclipul interogatoriului a fost publicat de redactorul șef al grupului media Rossia Segodnia și al canalului de televiziune RT, propagandista Margarita Simonyan, pe canalul Telegram.

„Acolo (în Turcia. – Nd.) <…> am pierdut documentele, am trecut granița aici”, a spus suspectul. Cum au trecut granița fără documente? E bine, Vladimir Putin a făcut primele declarații și a acuzat Ucraina că ar fi încercat să-i ajute pe teroriști să treacă granița.

Suspectul a spus că superiorii săi l-au contactat în urmă cu o lună prin Telegram și i-au furnizat arme. I s-a dat sarcina de a ucide toți oamenii din sală și i s-a oferit aproximativ un milion de ruble pentru asta. A spus că a primit doar jumătate din sumă, banii i-au fost virați pe card, dar l-a pierdut. El a adăugat că a comis crimele după o conversație cu „asistentul predicatorului”.

În filmările publicate, suspectul și-a declarat numele, Fariddun Shamsutdin, precum și data nașterii – 17 septembrie 1998.