Câți bani primește România de la Comisia Europeană pentru sprijinirea măsurilor anti-Covid-19

Comisia Europeană (CE) oferă un pachet de sprijin financiar de aproape 530 de milioane de euro pentru 20 țări. Printre acestea se numără și România.

Sprijinul financiar suplimentar va fi acordat pentru 17 state membre și trei state în curs de aderare: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.

Banii sunt acordați pentru sprijinirea cheltuielilor publice care se fac pentru achiziția de echipamentele medicale și individuale de protecție.

„Fondul de solidaritate al UE este o demonstrație concretă a solidarității europene în acțiune. De la crearea sa, fondul a oferit asistență și ajutor eficace pentru milioane de oameni în perioade dificile. Anul trecut, domeniul de aplicare al fondului a fost extins pentru a acoperi urgențele de sănătate publică de importanță majoră. Acum propunem mobilizarea asistenței financiare atât de necesare în contextul pandemiei de COVID-19. FSUE își îndeplinește din nou misiunea principală”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Conform CE, pachetul de ajutor propus include, de asemenea, plățile în avans în valoare de 132,7 milioane de euro primite deja de Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Ungaria și Portugalia.

Proiectul trebuie aprobat de Parlamentul European și de Consiliu.

România ar urma să primească aproape 14 milioane de euro.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Micul stat baltic are cea mai lentă lansare a vaccinurilor din orice țară din UE, doar 3,7% din populația sa primind una sau mai multe doze. Vecinii săi apropiați și țările în curs de aderare (aderători relativ recenți la UE) Bulgaria, Estonia și România au rate de vaccinare la fel de scăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole