Câți bani primește un pilot – mercenar rus pentru a lupta în Ucraina (video)

Un pilot mercenar rus, din celebra unitate Wagner, povestește cum operează și cu cât sunt plătiți cei ca el pentru operațiuni militare pe teritoriul Ucrainei. Imaginile au fost postate de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Informațiile sunt oferite de maiorul Andrei Fedorchukov care, conform propriei mărturii, a luptat în Ucraina doar trei zile, între 14 – 17 iunie, aparatul său de zbor fiind doborât de apărătorii ucraineni.

În film, Fedorchukov povestește SSU despre cum a participat la operațiuni împotriva Ucrainei dar se scuză spunând că a fost vorba doar despre „obiective de a lovi forța militară a inamicului”.

În general, pilotul a făcut 1-2 zboruri de luptă pe zi.

Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні та був збитий ЗСУ з ПЗРК «Ігла» – YouTube

Conform acestuia, mercenarii primesc o soldă lunară de 200.000 de ruble (aprox 17.000 lei sau 3.500 euro) lunar și bonusuri suplimentare în funcție de numărul și „eficiența” plecărilor.

Pilotul a fost capturat pe 18 iunie, după ce avionul de vânătoare pe care îl pilota, un Su-25, a fost doborât din sistemul portabil de rachete antiaeriene „Igla”. Pilotul a reușit să se catapulteze la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...