Câți bucureșteni ar mai vota cu PNL la alegerile locale

Doar unu din cinci bucureșteni ar vota candidații Partidului Național Liberal la Consiliul General al Primăriei Capitalei, dacă mâine ar avea loc alegeri, susțin rezultatele unui sondaj comandat de partid. Adevărata surpriză apare la capitolul candidat, deoarece nimeni nu a fost măsurat sau, cel puțin, niciun rezultat nu a fost prezentat în interiorul partidului.

Așadar, conform unei cercetări sociologice comandate de liberali, aproximativ 22% dintre bucureștenii chemați la urne ar pune în prezent ștampila în dreptul PNL, susțin surse cărora le-a fost prezentat sondajul.

Aparent, s-ar conserva scorul obținut în urmă cu doi ani, când PNL a obținut aproape 20% din consilierii generali.

În realitate, rezultatul ar fi mult mai mic dacă se înlătură cosmetica de partid, pentru că de obicei în astfel de sondaje datele sunt puternic fardate.

Pe mâna cui merge PNL la primărie?

Extrem de interesant este faptul că nu s-a prezentat la vârful partidului ce procent ar obține eventualii candidați la funcția de primar general.

Asta înseamnă fie că nu a fost nimeni măsurat (extrem de puțin probabil) sau, mai degrabă, că rezultatele sunt atât de proaste că nici cosmetica de partid nu le mai poate ajuta.

Oricum, una dintre variantele luate în calcul este cea a preşedintelui PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Doar că acesta nu pare prea încântat de variantă și spunea în iunie că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”.
„Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general.

Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu în iunie la Digi 24.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti.

„Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte. În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Cum au votat bucureștenii în 2022

Patru partide au trecut pragul electoral la alegerile din 2020 pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit datelor transmise de către Biroul Electoral Municipal, la alegerile din 27 septembrie 2022 s-au prezentat la urnele din București 672.004 persoane, fiind 635.155 de voturi valabil exprimate.

Pragul electoral de 5% a fost atins doar de PSD, USR PLUS, PNL şi PMP.

Din cele 55 de mandate de consilieri generali, 20 au revenit PSD (cu 211.164 de voturi), 17 Alianţei USR PLUS (cu 175.953 de voturi), 12 PNL (cu 125.940 de voturi) şi 4 PMP (cu 51.001 voturi).

2 COMENTARII

  1. Votul reprezentativ pentru Primaria Bucurestilor este atasat unei persoane .Deocamdata PNL nu are un candidat asa cum are PSD in persoana doamnei Firea .Functie de nominalizare se va sti si rezultatul .Este prea devreme sa ne pronuntam .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...