Câți civili ucraineni sunt „pe mâinile” rușilor

Rusia ţine captivi aproximativ 700 de soldaţi ucraineni, precum şi sute de civili, potrivit guvernului de la Kiev, citat de DPA.

Au sechestrat peste 1.000 de oameni”, a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk sâmbătă la televiziunea ucraineană. Printre aceştia sunt în jur de 500 de femei, a adăugat ea. Ucraina, la rândul ei, a capturat aproximativ 700 de soldaţi ruşi, a mai spus ea.

Vereşciuk a cerut Rusiei să elibereze civilii necondiţionat. De la începutul războiului, ambele părţi au făcut schimb de prizonieri de câteva ori.

E neclar un număr exact

Numărul exact al persoanelor reţinute în prezent este neclar.

Potrivit presei ruse, separatiştii din estul Ucrainei numai în regiunea Doneţk au capturat peste 3.000 de soldaţi ucraineni. În oraşul-port asediat Mariupol, peste 1.000 de puşcaşi marini s-ar fi predat. Ucraina neagă acest lucru.

Naţiunile Unite au înregistrat oficial aproximativ 2.000 de civili ucişi de la începutul războiului la 24 februarie. Cu toate acestea, ONU presupune că cifrele reale sunt mult mai mari, la fel ca guvernul de la Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...