Evaluare Națională 2021. Câți elevi s-au înscris anul acesta la examenul de Capacitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională 2021. Aceasta va începe pe 22 iunie cu proba la Limba şi literatura română.

„Pentru Evaluarea naţională sunt înscrişi peste 131.000 de elevi din cei 147.660 de elevi. Deci aproape 90% sunt înscrişi pentru Evaluarea naţională. În urma ultimelor verificări au fost eliminaţi acei elevi care, din păcate, nu au putut să îşi încheie situaţia şcolară.

Nu au fost cazuri multe, din fericire. Sunt peste 131.000 de elevi la momentul la care vorbim. Am înţeles că mai sunt verificări în încă patru judeţe. Se vor finaliza în cursul zilei de astăzi”, a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Digi24.

Potrivit ministrului, la examenul de bacalaureat s-au înscris 77% din absolvenţii de liceu din promoţia curentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...