Câți refugiați din Ucraina poate primi România? Răspunsul lui Ciucă: Un număr destul de mare

România este țara care are cea mai mare graniță terestră cu Ucraina și se ridică în mod firesc următoarea întrebare: câți refugiați poate primi România în enevtualitatea unui război. Premierul Nicolae Ciucă nu a știut să dea un răspuns exact.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că România poate primi un număr destul de mare de posibili refugiaţi din Ucraina. Întrebat ce număr de refugiaţi ar putea primi România, el a răspuns: „Un număr destul de mare”.

Premierul a arătat, cu privire la situaţia din Ucraina, că încă nu există o analiză cu instituţiile de specialitate.

„Toate aceste informaţii le primim din surse deschise şi în acest moment când discutăm nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate”, a spus Ciucă la Parlament, potrivit Agerpres.

El a susţinut că nu există solicitări de repatriere din partea românilor aflaţi în Ucraina.

„Nu avem această solicitare. Există doar comunicatul MAE şi în funcţie de solicitări suntem pregătiţi să acţionăm ca atare, există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem nicio solicitare”, a afirmat premierul.

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina şi a transmis că „recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând”.

De asemenea, MAE sfătuieşte cetăţenii români din Ucraina, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să îşi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...