Câți români vindecați de Covid-19 donează palsmă? Statistica pe ultima lună

Ultimele date ale autorităților din domeniu arată că, față de luna septembrie, în octombrie au donat plasmă de trei ori mai mulți pacienți români care s-au vindecat de coronavirus.

Câți români au donat plasmă în octombrie

În perioada 7 octombrie – 6 noiembrie au fost recoltate 1.587 de doze de plasmă ce reprezintă tratamentul pentru cel puțin 500 de pacienți  cu Covid-19 care au dezvoltat forme severe ale bolii. În acest interval au fost realizate în total 530 de proceduri de recoltare.

Datele sunt colectate din centrele de transfuzie unde funcționează echipamentele oferite gratuit de Besmax Pharma Distribution SRL (BPHD).

În perioada 26 aprilie – 7 octombrie, s-au realizat doar 843 de donări de plasmă prin procedura de plasmafereză, respectiv o medie lunară de doar 153 donări/lună.

Donarea de plasmă perioada 7 octombrie – 6 noiembrie:

Conform cifrelor, orașele cu cei mai mulți donatori sunt București, Arad, Brașov, Buzău, Pitești și Iași.

„Felicitări pentru centrele de transfuzie din București, Arad, Brașov, Buzău, Pitești și Iași, care au cele mai mari creșteri ale numărului de donatori, raportat la perioada anterioară!”, spune Florin Hozoc, CEO-ul companiei Besmax Pharma Distribution, citat de hotnews.ro.

Florin Hozoc, CEO-ul Besmax Pharma Distribution SRL, atrage atenția că este nevoie de implicarea activă a Ministerului Sănătății

„Toate eforturile donatorilor de plasmă convalescentă și ale personalului medical din centrele de transfuzie și din spitale vor fi zadarnice, dacă Ministerul Sănătății nu se implică activ în suplimentarea personalului și corectarea protocoalelor terapeutice, conform normelor și studiilor internaționale”, a precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...