Câți soldați a pierdut Rusia până acum?

SUA estimează la aproximativ 6.000 de morţi pierderile umane suferite de trupele ruse în cele două săptămâni de invazie în Ucraina, iar pe cele ale forţelor ucrainene la 4.000, a declarat miercuri o sursă oficială de la Washington pentru canalul de televiziune CBS News, potrivit EFE.

Această estimare este mult mai mare decât bilanţul dat publicităţii marţi de către generalul Scott Berrier, şeful Agenţiei de Informaţii pentru Apărare (DIA), care evocase în cursul unei audieri în Congresul SUA, între 2.000 şi 4.000 de soldaţi ruşi ucişi în lupte.

Este dificil însă de calculat numărul pierderilor umane în timp real, numărul acestora ar putea fi de fapt în jur de 3.500 de morţi, a avertizat sursa oficială citată, sub rezerva anonimatului de CBS News.

Dar chiar şi aşa „este o cifră foarte, foarte semnificativă”, a afirmat acelaşi responsabil, care a comparat-o cu numărul victimelor în unele bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial.

SUA estimează că între 2.000 şi 4.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia, împreună cu câteva sute de civili. Foto: Profimedia Images

Oficialul american nu a oferit un număr estimativ al răniților din tabăra rusă, dar, în cele mai multe războaie, numărul de răniți este de obicei de trei ori mai mare decât cel al morților, ceea ce însemna că ar putea fi între 15.000 și 18.000 de soldați ruși răniți.

Totodată, SUA estimează că între 2.000 şi 4.000 de soldaţi ucraineni au murit în aceeaşi perioadă, împreună cu câteva sute de civili în ţară, conform oficialului citat.

Rusia a recunoscut până acum aproximativ 500 de victime dintre militarii implicaţi în campania din Ucraina, în timp ce guvernul ucrainean estimează numărul soldaţilor ruşi ucişi la peste 11.000, aproape dublu faţă de bilanţul estimat de SUA.

La două săptămâni de la începutul invaziei ruse, peste 2,15 milioane de ucraineni s-au refugiat din calea luptelor, plecând în special în Polonia şi în alte ţări vecine.

Până pe 7 martie, s-a putut verifica şi documenta faptul că 474 de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa în atacurile ruseşti, între care 29 de copii, scrie Agerpres. Un total de 861 de persoane au fost rănite, între care 44 minori, potrivit celui mai recent bilanţ al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...