Câți soldați pierde zilnic Ucraina și pagubele umane enorme suferite de armata rusă

Pentru a doua oară de la începutul războiului, reprezentanți ai autorităților ucrainene avansează cifre referitoare la proprii soldați uciși sau răniți. În total, Rusia ar fi pierdut cât întreaga populație a unor orașe precum Alexandria sau Voluntari.

La începutul lunii iunie, Ucraina a anunțat pentru prima dată numărul de pierderi ale armatei ucrainene în războiul împotriva Rusiei: între 100 și 200 de soldați zilnic. Consilierul prezidențial, Mykhailo Podolyak, a anunțat noi cifre, într-un interviu acordat BBC.

Potrivit acestuia, se înregistrează o scădere de până la trei ori față de situația anterioară.

„Cred că este vorba despre 30-50 de persoane. Nu este în întregime corect pentru noi (administrația prezidențială, n.r.) să vorbim despre acest lucru. Este mai corect când cifre exacte referitoare la câți oameni mor vor fi date de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Podolyak.

El a explicat că în iunie a avut loc o tranziție către a doua etapă a războiului, a început un conflict de tranșee de artilerie, când pozițiile ucrainene au fost bombardate cu obuze de diferite calibre, iar acest lucru a crescut numărul pierderilor.

„Dar astăzi numărul lor este în scădere, în primul rând, pentru că antiaeriana noastră lucrează foarte eficient împotriva centrele logistice ale armatei ruse. În al doilea rând, există o redistribuire a armatei ruse de-a lungul întregii linii a frontului. Și în al treilea rând, soldații noștri s-au adaptat deja la tacticile armatei ruse și sunt mai mobili, se apără mai eficient”, a spus el.

Conform autorităților ucrainene, pierderile trupelor ruse s-au ridicat până marți la 42.340 de morți, aproximativ cât populația unor orașe precum Alexandria sau Voluntari și mult peste cea a unor municipii precum Miercurea Ciuc (39.000 locuitori), Petroșani (37.000), Mangalia (36.000) sau Tecuci (35.000 de locuitori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...