Cauza anxietății în rândul tinerilor: Schimbările climatice

Publicat: 15 sept. 2021, 07:31, de Raluca I. Heroiu, în LIFESTYLE , ? cititori
Cauza anxietății în rândul tinerilor: Schimbările climatice
Israelul intră în lockdown pentru a treia oară

Aproape jumătate din tinerii din întreaga lume suferă de anxietate din cauza schimbărilor climatice, arată un studiu realizat la nivel global.

Schimbările climatice și lipsa de acțiune a guvernelor pentru a combate criza climatică se pare că reprezintă cauze ale anxietății și disconfortului psihologic profund în rândul tinerilor.

Conform CNBC, în jur de 45% din cei 10.000 de tineri intervievați în 10 țări pentru studiul publicat marți au declarat că anxietatea și disconfortul privind criza climatică le afectează viața cotidiană și abilitatea de a funcționa ca adulți normali.

Trei sferturi din respondenții cu vârsta între 16 și 25 de ani au afirmat că simt că „viitorul este înspăimântător” în timp ce 64% din tineri au spus că guvernele nu fac suficiente lucruri pentru a evita o criză climatică.

Aproape două treimi din participanții la studiu au declarat că se simt trădați de guvernul lor și 61% au spus că acestea nu îi protejează pe ei, planeta sau generațiile viitoare.

Studiul, primul de acest fel realizat pe scară largă, a fost condus de cercetători de la Universitatea Bath din Marea Britanie și Centrul Stanford pentru Inovare și Sănătate Globală. El este în prezent evaluat inter pares (peer reviewed) de către revista The Lancet.