Cauze ale hepatitei necunoscute: Adenovirusul, scăderea protecției naturale, infecția Covid, paracetamolul, câinele de companie…

Publicat: 09 mai 2022, 14:15, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Cauze ale hepatitei necunoscute: Adenovirusul, scăderea protecției naturale, infecția Covid, paracetamolul, câinele de companie...

Mai nou, paracetamolul sau câinele de companie ar putea fi cauze ale hepatitei necunoscute, care încă mai afectează o serie de copii din întreaga lume, sugerează cercetările efectuate în Marea Britanie.

La început, a fost adenovirusul, apoi, s-a suspectat izolarea prelungită din timpul pandemiei care a redus contactul copiilor cu virusuri obișnuite, pentru ca, recent, din Marea Britanie să vină informația că, de fapt, la originea acestei forme de hepatită ar fi tratamentul cu paracetamol sau câinii de companie.

Astfel, în Marea Britanie, o parte dintre copiii investigați aveau în comun faptul că, înainte de detectarea bolii, ei au luat paracetamol. Unii copii au folosit ibuprofen, dar niciunul nu a folosit aspirină.

Datele oficiale arată că 163 de copii din Marea Britanie au contractat boala, 11 având nevoie de un transplant de ficat. La niciun copil nu au fost depistați virusurile hepatitei care provoacă în mod normal afecțiunea (virusurile A, B, C, D și E).

În Marea Britanie  nu a fost înregistrat niciun deces din cauza acestei afecțiuni și se crede că la nivel global există acum aproximativ 300 de cazuri.

În încercarea de a stabili cu certitudine cauza acestei forme de hepatită, medicii au mai observat că boala este mai răspândită în gospodăriile în care există câini. Astfel, peste două treimi din cazurile din Regat au fost expuse contactului cu un câine.

În 92 de cazuri din Regatul Unit, 64 de cazuri pozitive au fost la copii care proveneau din familii deținătoare de câini de companie sau care au fost expuse la câini, arată datele Agenției de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA).

Medicii analizează acum această ipoteză, transmite The Sun.