Caz real: Prințesa care nu e pregătită să fie regină

Prinţesa moştenitoare Amalia a Regatului Ţărilor de Jos a declarat că nu este încă pregătită să devină regină, cu toate că este dedicată unei vieţi în serviciul ţării sale.

Potrivit Reuters, informațiile apar într-o biografie ce urmează să fie publicată înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, pe 7 decembrie. Cartea, lansată zilele acestea și şi scrisă cu aprobarea departamentului Serviciului de Informaţii al Guvernului (RVD) care se ocupă de relaţiile cu publicul pentru Casa Regală, oferă cea mai profundă perspectivă asupra vieţii şi caracterului Amaliei, fiica cea mare a regelui Willem-Alexander.

În afară de faptul că a excelat la şcoală – ceea ce se ştia – cartea dezvăluie că Amalia a fost chelneriţă cu jumătate de normă la o cafenea situată pe plajă. Proprietarul cafenelei obişnuia să o numească în glumă ‘‘regina cocteilurilor”. Ea relatează în carte că în cazul în care nu ar trebui să fie o viitoare regină, ar urma cariera de cântăreaţă, sau în domeniul echitaţiei.

De parcă ai avea un peștișor auriu pe cap

În timp ce Casa de Orania rămâne populară în rândul majorităţii poporului olandez, monarhia s-a confruntat în ultimii cu mai multe critici. Referitor la posibilitatea ca republicanii să o desfiinţeze, Amalia a declarat că poate accepta acest lucru. ”Ei pot face acest lucru, desigur, după care voi continua să trăiesc şi eu”, a scris ea.

Amalia a mărturisit că se simte jenată atunci când este recunoscută în timpul activităţilor sale de zi cu zi, spre exemplu la cumpărături. ”Toată lumea te priveşte de parcă ai avea un peştişor auriu pe cap”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...