Caz șocant: 30 de ani de închisoare pentru torturarea şi uciderea menajerei

O singaporeză de 41 de ani a fost condamnată marţi la 30 de ani de închisoare pentru participare la torturarea şi uciderea menajerei sale din Myanmar, în 2016, potrivit dpa.

Acuzata, Gaiyathiri Murugayan, a pledat „vinovată” în februarie în 28 de capete de acuzare, printre care omor din culpă, în legătură cu moartea lui Piang Ngai Don, care a fost înfometată şi cântărea doar 24 de kilograme atunci când a murit. Judecătorul Kee See Ohn a descris marţi acest caz drept „unul dintre cele mai grave” pe care le-a avut vreodată un tribunalul singaporez, potrivit informaţiilor din mass-media locale.

Înainte de aceasta, audierile au dezvăluit că Piang a fost aproape zilnic torturată fizic în timpul celor 14 luni cât a lucrat pentru Murugayan, că i se dădea să mănânce în mare doar pâine şi apă, că a fost bătută şi arsă, iar în ultimele 12 zile ale vieţii sale ea a fost legată de grilajul de fier al unei ferestre în timpul nopţii, fiind obligată să doarmă pe jos.

Mama și soțul acuzați și ei

Procurorii au cerut anterior închisoare pe viaţă pentru Murugayan, după ce Procurorul General a recomandat ca acuzata să fie acuzată de omor. Apărarea a cerut o pedeapsă de maxim 9 ani de închisoare, susţinând că Murugayan s-a aflat la prima sa infracţiune, fiind stresată de boala copiilor ei, de care o acuza pe Piang Ngai Don.

Mama lui Murugayan şi soţul ei, poliţist, sunt la rândul lor acuzaţi în acest dosar.

În jur de 250.000 de migranţi din ţări vecine mai puţin prospere lucrează ca menajere sau servitoare în Singapore, unde, la o populaţie de 5,7 milioane de oameni, 1,6 milioane sunt migranţi sau lucrători născuţi în alte ţări.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole