Cazare în unități cu ciubăr, noua tendință a turiștilor români de Valentine’s Day și Dragobete

Ziua Îndrăgostiților crește, de obicei, rezervările în comparație cu alte luni ale anului, susțin hotelierii. Fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii caută în această perioadă unitățile de cazare cu ciubăr, conform rezervărilor efectuate de platforma Travelminit.ro.

Cele mai solicitate destinații pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuș, pentru care interesul românilor s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Deși nu sărbătoresc în mod tradițional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor românilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităților de cazare care oferă și ciubăr, printre alte facilități. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unități de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în județele Covasna, Harghita și Mureș, urmate de Crișana și Maramureș.

Cei mai mulți turiști s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% față de anul trecut. Poziționarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate și faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creștere, spun specialiștii Travelminit.ro.

Costul mediu al unei vacanțe cu ciubăr pentru 2 adulți este 540 lei

Românii vor plăti în medie pentru o vacanță romantică de 2 persoane cu diverse facilități incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru 2 nopți. Dacă optează pentru un sejur mai lung, de 4 nopți, românii vor scoate din buzunare în medie 964 lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanțe de 2 nopți este 623 lei, pentru 2 adulți și 2-3 copii sau 1.237 lei pentru 4 nopți.

Conform estimărilor Travelminit.ro vârful de ocupare hotelieră va fi in weekendul 26 – 28 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 12 – 14 februarie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță, iar oferta companiei include 5.500 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări in 2019 si o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

1 COMENTARIU

  1. Virusul nu pierde timp, indiferent de nepăsare omului cu ale sale vacante, la munte sau mare. De la o contagiune la alta, a modificat părți mici din codul său genetic pentru a continua reproducerea și infectarea victimelor noi (sau chiar vechi). Cu cât jucăm mai mult acest joc, cu un număr mare de cazuri și o concentrație mare de virus în circulație, cu atât sunt mai mari șansele ca următoarea mutație să fie una pe care nu vrem să o vedem.
    „Are dreptate lumea intelectuala să se teamă de corona-virusul din Wuhan?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...