Cazarea într-un glamping de lux în România. Experiență ca în Alpi

Publicat: 27 nov. 2022, 23:00, de Mădălina Sfrijan, în LIFESTYLE , ? cititori
Cazarea într-un glamping de lux în România. Experiență ca în Alpi

Dacă iubești să descoperi locuri minunate din România, cu siguranță trebuie să încerci această experiență. Cazarea într-un glamping de lux este cu siguranță următoarea pe care ar trebui să o încerci. Cu siguranță îți vei dori să repeți această aventură splendidă.

Cazarea într-un glamping de lux, experiență ideală pentru cei care iubesc natura, dar și confortul

Cu siguranță cei din generația „veche” își amintesc cu plăcere de mersul cu cortul la munte. Camping-ul era cândva o adevărată vacanță petrecută aproape sub cerul liber, în mijlocul naturii. Ideea de a te „gospodări” la cort, cu puține lucruri trebuincioase la îndemână a fost mereu o atracție pentru iubitorii libertății. Lumea a evoluat, iar turismul a căpătat o altă față în ultimii ani. Astfel, experiența camping-ului a fost presărată cu ingrediente precum „stil” sau „glamour”. Astfel, din terminologia camping, a ieșit noua modă a glamping-ului.

Acesta nu conturează nimic altceva decât ideea unei vacanțe într-un cort luxos, cu aproape toate facilitățile unui hotel de 4-5 stele. Cum este posibil? Aceste corturi pentru retreat sunt special create pentru a oferi turiștilor o experiență de excepție.

Cortul transparent de glamping îți oferă o priveliște spectaculoasă spre natura care te înconjoară. Mai mult, atmosfera cozy din interior este mai ceva ca în filmele siropoase despre Crăciun. Poți încerca la prețuri avantajoase cazarea într-un glamping de lux din România.

Cel mai nou glamping din România a fost deschis recent la poalele Munților Făgăraș. „The Dome” a fost ridicat în localitatea Breaza, județul Brașov ca un proiect menit să ofere experiențe de excepție turiștilor. Zona în care „cortul de lux” este amplasat este una absolut spectaculoasă. Proprietarii și-au dorit să contureze în interior un decor cald și primitor. De altfel, serviciile de cazare au fost concepute ca fiind premium.

Capacitatea glamping-ului de la Breaza este de 6 persoane. Astfel, doritorii au parte de un spațiu generos cu living, dormitoare, bucătărie, terasă. Cazarea într-un glamping vine la pachet și cu opțiunea de a vă „gospodări” singuri. Desigur, puteți comanda masa dacă nu vă doriți acest lucru.

Pentru o astfel de cazare trebuie să scoateți din buzunar în jur de 1300 de lei. În pachet nu veți avea inclusă și masa.

Obiective turistice în zona Breaza, Făgăraș

Cu siguranță dacă ajungeți să vă cazați într-un glamping nu veți dori să explorați împrejurimile. Experiența este atât de captivantă încât nu veți dori să părăsiți minunata locație cu view de milioane. Puteți privi cerul la ceas de seară direct din pat sau vă puteți delecta cu o baie fierbinte , având o vedere de 360 asupra zonei. Dacă totuși vă doriți  să luați zona la pas, aveți câteva obiective de bifat.

De exemplu, traseele montane de la Breaza și Sâmbăta de Sus. Totodată, puteți vizita Schitul Breaza sau Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus. Bâlea Lac sau Herghelia de la Sâmbăta de Sus pot fi locuri de excepție de vizitat alături de cei dragi.