„Cazul” AstraZeneca, o isterie de presă?

Reacţia mai multor state europene de a suspenda vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca vine din precauţie, pentru că nu vor să-şi asume niciun risc.

De această părere e profesorul de sănătate publică de la Universitatea Babeş Bolyai, Răzvan Cherecheş. El a spus în emisiunea Deşteptarea de la Europa FM, că nu a fost dovedită vreo legătură între imunizare şi efecte secundare grave, cum ar fi cheaguri de sânge.

Nu avem în momentul de față, nici pentru faza de suspiciuni nu sunt suficiente date. E o isterie de presă, în cea mai mare parte. Poziția infecționiștilor, a epidemiologilor tinde să fie una unanimă, nu avem în momentul acesta date care să ne facă să credem că există vreo relație de cauzalitate între vaccin și orice episod trombotic. Faptul că există o succesiune a celor două nu înseamnă că există o relație de cauzalitate”, a mai mai spus Răzvan Cherecheş.

El a mai adăugat că  lucrurile privind acest vaccin ar trebui să fie lămurite într-o săptămână.

Ar trebui limitat numărul de persoane din centrele comerciale

În ceea ce priveşte măsurile de limitare a epidemiei, în contextul infecţiilor în creştere, profesorul de sănătate publică spune că ar trebui limitat numărul de persoane din centrele comerciale, iar autorităţile locale să se asigure că măsurile de prevenţie sunt respectate:

„Dacă autoritățile locale s-ar asigura că toată lumea poartă mască în permanență și corect, dacă s-ar păstra distanța. Ar trebui limitat numărul de persoane din centrele comerciale, că acestea sunt locuri unde, mai ales în weekenduri, populația tinde să se aglomereze”, a mai afirmat Cherecheș la Europa FM.

Pentru sărbătorile de Paşte, autorităţile ar trebui să facă un set de recomandări, potrivit lui Cherecheş, care a mai subliniat că dacă toată familia e vaccinată, membrii acesteia pot petrece liniştiţi timp împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole