A fost trucată „scena” Will Smith&Chris Rock? Cristian Tudor Popescu crede că da!

Cristian Tudor Popescu s-a arătat nemulțumit de Gala Premiilor Oscar din acest an. În opinia sa, evenimentul nu mai are atât de multă legătură cu arta cinematografică, așa cum era pe vremuri, pentru că „este foarte politizat și totodată, cancanizat”.

Gazetarul suspectează că scena Smith-Rock a fost, de fapt, trucată, pentru a mai înviora show-ul „plicticos, plasticos și plin de îmbrățișări lăutărești”. Totodată, CTP este suspicios și cu privire la modul în care au fost acordate premiile, în contextul răspândirii ideologiei „politically correct”, din ce în ce mai prezentă în SUA.

Această ficțiune n-a fost lăsată să trăiască prea mult înainte de a fi înlocuită de realitate: palma pe care Will Smith i-a dat-o în direct prezentatorului Chris Rock, pentru că i-ar fi jignit soția, are deja milioane de vizualizări pe net, în vreme ce un discurs al lui Volodimir Zelenski cerând ajutor pentru Ucraina nu trece de 6 sute de mii.

CTP, revoltat

În articolul publicat pe blogul Republica, CTP a amintit despre minoritățile sexuale și persoanele cu dizabilități, cărora li se acordă privilegii. Mai mult, gazetarul se gândește chiar că Will Smith a primit premiul cel mare pentru simplul fapt că este afro-american.

O cruntă ipocrizie. Mai e ceva nepolitizat la Hollywood? Acum un an și ceva, Academy of Motion Picture Arts and Sciences a emis un ucaz care face ordine în producția și premierea filmelor. „Grupurile subreprezentate”, adică femei, persoane de culoare sau etnic defavorizate, persoane LGBTQ+ sau persoane cu dizabilități trebuie să aibă peste tot o cotă parte de prezență asigurată, mergând până la 30% (Pink Hollywood).

Așa încât, deoarece n-am apucat să văd „CODA”, „King Richard” sau „West Side Story” în versiune Steven Spielberg, nu știu dacă persoana de culoare Will Smith, persoana cu dizabilități (surd) Troy Kotsur sau actrița de origine latino Ariana deBose au fost premiați pentru că sunt buni sau ca să se facă cota”, a transmis CTP.

Prea multă atenție

În plus, gazetarul consideră că prea multă atenție se acordă evenimentelor sclipicioase precum Premiile Oscar, în condițiile în care în sud-estul Europei are loc un conflict militar.

„(…) De fapt, ar fi trebuit să scriu despre chipurile împietrite ale tinerilor soldați ruși, cu câte un picior sau ambele lipsă, aflați fie în patul de spital, fie aliniați la zid în cărucioare, în vreme ce un general robot le urează să se pună repede pe picioare și le înfige medalii în piept. Dar n-am cuvinte”, a declarat CTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...