Cazuri de îmbolnăviri cu varianta omicron în Europa: 13 cazuri de contaminare în Portugalia / 6 cazuri în Scoția

Institutul Naţional portughez de Sănătate anunță că au fost depistate 13 cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul jucătorilor de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD. Din această cauză, echipa nu a putut juca sâmbătă cu Benfica. Conform INSA, aceste cazuri de contaminări sunt cel mai probabil asociate cu tulpina omicron depistată în Africa de Sud.

Este vorba despre primele cazuri ale noii variante omicron despistate în Portugalia. Potrivit agenţiei publice, unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Pe de altă parte, şase cazuri ale variantei ”îngrijorătoare” omicron au fost depistate în Scoţia, a anunţat luni Guvernul scoţian. Ofciali din cadrul sănătăţii publice acţionează în vederea precizării circumstanţelor acestor cazuri, a precizat Guvernul local.

”Public Health Scotland (PHS) va întreprinde o analiză aprofundată a contactelor tuturor acestor cazuri(…)Acest lucru va ajuta la stabilirea originii virsului şi a oricărei alte persoane cu care au intrat în contact în ultimele săptămâni”, a anunţat ministrul scoţian al Sănătăţii Humza Yousaf.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasat tulpina omicron drept ”îngrijorătoare”. Noua variantă a coronavirusului prezintă un număr neobişnuit de mutaţii genetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...