CDC: A patra doză de vaccin anti-Covid pentru persoanele cu imunodeficiență moderată și severă

A patra doză de vaccin anti-Covid poate fi administrată oricărei persoane cu afecțiuni sau boli preexistente moderate sau severe pentru a le proteja în mod adecvat, indică ghidurile actualizate de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, transmite Global News.

Recomandările CDC făcute recent specifică faptul că a patra doză ar putea fi administrată cu orice vaccin autorizat, inclusiv cu doza unică și regimurile cu doze mixte de la Janssen.  

După finalizarea unei prime serii de ARNm și a unei doze suplimentare de vaccin ARNm, persoanele cu imunodeficiență moderată și severă sunt eligibile pentru o doză de rapel”, se precizează în noile ghiduri.

În aceleași ghiduri, CDC subliniază că persoanele  eligibile pentru rapel ar trebui să aștepte cel puțin șase luni între a treia și a patra doză.

Studiile au descoperit că unele persoane imunodeprimate nu își construiesc întotdeauna același nivel de imunitate după vaccinare, așa cum o fac  persoanele neimunodeprimate, și de aceea  pot beneficia de o doză suplimentară pentru a avea o protecție adecvată împotriva Covid-19”, explică CDC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...