CDC: Vaccinul Moderna, superior celui produs de Pfizer

Vaccinul Moderna oferă o protecție mai bună pe termen lung împotriva formelor grave de Covid-19, comparativ cu cel al Pfizer, potrivit unui studiu publicat Cercetătorii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

(CDC) au analizat un eșantion de aproape 3.700 de adulți spitalizați pentru Covid-19 cu simptome severe, între 11 martie și 15 august 2021, perioadă care precede și include predominanța variantei Delta.

În aceast interval, vaccinul Moderna a avut o eficiență de 93% împotriva spitalizărilor, vaccinul Pfizer – 88% și vaccinul Johnson & Johnson – 68%.Este deosebit de clară pierderea eficacității vaccinului Pfizer în timp: rata scade de la 91% în perioada 14 – 120 de zile după injectare, la 77% pentru perioada de după 120 de zile. Prin comparație, în același interval, rata de eficacitate a vaccinului Moderna a scăzut de la 93% la 92%.

Mai multe studii recente indică aceeași direcție, confirmând superioritatea aparentă a vaccinului Moderna față de cel produs de Pfizer, potrivit RTBF, citat de smartradio.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...