„Ce a făcut Nicușor Dan este o dezonoare”: Gabriela Firea îi ia apărarea lui Arșinel

Publicat: 02 feb. 2022, 06:00, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
„Ce a făcut Nicușor Dan este o dezonoare”: Gabriela Firea îi ia apărarea lui Arșinel

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a sărit în apărarea lui Alexandru Arșinel, după ce acesta a fost forțat să se pensioneze de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Firea susține că maestrului i s-a făcut o mare nedreptate și tot ce i-a mai rămas acum este ”să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase”. ”Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate”, notează Firea pe pagina sa de Facebook.

Ea mai adaugă că nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani și că ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege.

„Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri”

Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă.

Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, mai scrie ministrul.

Poate nu a fost întâmplător

Firea mai adaugă că în 2017 a propus Consiliului General al Capitalei ca actorul Alexandru Arșinel să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. „Am considerat că era un minim gest pe care-l puteam face pentru toate meritele sale artistice și manageriale. Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, „tatăl” lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL.

Din păcate, cinci ani mai târziu, am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi, din cauza unei umilințe care te lasă fără cuvinte. O singură bucurie îi mai rămâne maestrului Arșinel: să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook.