Ce alimente încetinesc îmbătrânirea minții

Anumite alimente încetinesc îmbătrânirea minții, consumul lor întârziind declinul mintal provocat de trecerea anilor, datorită unor compuși pe care îi conțin, potrivit unor studii recente realizate de cercetători.

Este vorba de flavonoide, care ajută la încetinirea îmbătrânirii minții, și care se găsesc în băuturi și alimente precum ceaiul verde, merele, nectarinele, fructele de pădure, perele și ciocolata sau pudra de cacao.

Clasa de flavonoide numită flavonoli sau flavan-3-oli este reprezentată de compuși ce ajută la obținerea culorilor fructelor și legumelor. Mai trebuie spus că fiecare plantă poate conține mai mult de un tip de flavanoli, dar și micronutrienți necesari, potrivit Playtech.ro.   

Academia de Nutriție și Dietetică a recomandat, în 2022, un aport zilnic de 400 până la 600 de miligrame de flavanoli, pornindu-se de la faptul că acești compuși pot reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet.

Flavanolii nu sunt necesari pentru a supraviețui, însă ajută la menținerea unei  stări de sănătate bună, conform coautorului studiului, Gunter Kuhnle, profesor de științe alimentare și nutriționale la Universitatea Reading din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Sunt și cercetători, care au descoperit că flavanolii au un beneficiu cognitiv, deși unul redus. Un studiu a scos în evidență faptul că scorurile cognitive ale persoanelor care au consumat cantități ridicate de flavanoli au scăzut mai lent pe deceniu, comparativ cu cele ale persoanelor care au consumat cantități mici. Însă, diferența a fost foarte mică.

De asemenea, mai există un alt studiu din noiembrie 2020, care arată că oamenii de știință au constatat că flavanolii din cacao par să mărească fluxul sangvin către cortexul cerebral, partea creierului responsabilă de luarea deciziilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...