Ce au declarat Nicușor Stanciu și Dennis Man, după remiza cu Macedonia de Nord

Publicat: 09 sept. 2021, 13:00, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Ce au declarat Nicușor Stanciu și Dennis Man, după remiza cu Macedonia de Nord

Naționala României a remizat, miercuri seară, în deplasare, scor 0-0, cu reprezentativa Macedoniei de Nord, într-un meci din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, iar jucătorii Nicolae Stanciu și Dennis Man sunt de părere că rezultatul este echitabil.

E un punct până la urmă, după aspectul jocului şi ceea ce s-a întâmplat pe teren, cred că e un punct bun pentru noi, nu cred că meritam mai mult. Am făcut ce a depins de noi, au fost nişte zile grele, să joci trei meciuri în şase zile şi cu două deplasări, a fost greu. Ni s-au accidentat mulţi jucători, s-a întâmplat şi chestia cu Ianis, care ne-a lipsit în această seară. Ieri eram în dubii, eram 15-16 jucători la antrenament, alţii nu s-au antrenat, deci până la urmă cred că este un punct ok pentur noi, suntem la mâna noastră, am revenit luna aceasta foarte bine, având în vedere startul preliminariilor, am reuşit să facem şapte puncte, depinde doar de noi pentru a ajunge la baraj. Ne-a fost teamă (n.r. – după cazul de infectare cu noul coronavirus al lui Ianis Hagi), am fost anunţaţi pe grupul nostru de whatsapp, mai rău poate a fost pentru cei care au fost anunţaţi şi au trebuit să rămână izolaţi în camere, să nu vină la antrenament, să stea acolo atâtea ore să aştepte rezultatul testului.

A fost o îngrijorare, dar până al urmă ei sunt bine şi sperăm ca şi Ianis să-şi revină cât mai repede să nu aibă simptone, să meargă să se odihnească acasă câteva zile, să se recupereze şi să înceapă să joace din nou. A fost un teren extrem de greu, un teren pe care oboseşti foarte repede, o suprafaţă foarte ciudată. Căpitanul lor şi încă vreo doi jucători au venit înainte de meci şi şi-au cerut scuze pentru starea gazonului, dar şi ei au jucat tot aici. (n.r. – cum au primit vestea jucătorii de egalul din Armenia) Eram oricum motivaţi pentru acest meci, ştiam că victoria naostră îi va scoate din calcule pe ei (n.r. – pe macedoneni), aveam şansa să urcăm pe locul 2 încă de acum, am primit vestea chiar înainte să ieşim la încălzire, normal că ne-a bucurat. Nimeni nu seaştepta ca Liechtensteinul să facă egal acolo, dar trebuie să ne uităm numai la noi, să vedem ce avem de îmbunătăţit, să meninem acelaşi spirit de echipă pe care l-am avut în această lună şi sigur că ne vom îndeplini obiectivul, acela de a ajunge la baraj.

Cred că suntem favoriţi acum (n.r. la locul 2), având în vedere că avem meciurile cu Armenia şi cu Islanda acasă, dacă vom reuşi să câştigăm aceste două meciuri plus ultimul meci din Liechtenstein… pentu că Germania deja s-a distanţat în fruntea clasamentului şi nu cred că mai poate fi prinsă. Eu cred că meciurle cu Armenia şi Islanda de acasă vor fi decisive”, a declarat Stanciu, la ProX.

‚Ne-am dorit foarte mult victoria în această seară, din păcate nu am reuşit să o obţinem. Dar per total suntem mulţumiţi. Este normal în timpul meciului să existe discuţii, nervi. Important este că încet-încet am reuşit să intrăm în joc. Am început mai greu partida, pe parcurs ne-am dat drumul. Pentru mine este egal, încerc să ajut echipa pe orice post. Din păcate atât am reuşit astăzi atât ca echipă cât şi eu. Suntem încrezători, credem în şansa noastră până la final, vom trata fiecare meci la victorie. În fotbal este posibil orice, ne-am bucurat foarte mult când am auzit rezultatul din Armenia, dar important era să câştigăm şi noi. Să fim cinstiţi, cred că este un rezultat echitabil”, a spus și Man.

Tricolorii ocupă locul trei în clasamentul grupei. Etapa următoare programează, la 8 octombrie, meciurile Liechtenstein – Macedonia de Nord, Islanda – Armenia şi Germania – România.