Ce au rușii în momentul acesta în Transnistria

Istoricul Armand Goșu spune că trupele militare pe care le au rușii în Transnistria în acest momentnu le permite o ofensivă, ci doar o simplă diversiune”.

E greu de crezut că rușii vor reuși să teleporteze câteva mii de militari să formeze acolo un grup suficient de puternic încât să declanșeze. Ar fi dramatic pentru Ucraina să se deschidă în această zonă un nou front de luptă. Cred că mai degrabă suntem într-un război propagandistic – este un fake news menit să țină ocupate niște trupe ucrainene”, a spus Armand Goșu la Europa FM.

Istoricul a mai explicat că, în ceea ce îi privește momentul în care tu anunți că se pregătește ceva în Transnistria, ucrainenii sunt obligați să trimită câteva batalioane să le orienteze spre Transnistria pentru ca nu cumva să se întâmple ceva acolo.

Cine sunt soldații

În Transnistria ce au rușii în momentul acesta nu le permite o ofensivă, ci poate o simplă diversiune, o simplă provocare. Suficientă poate pentru a disloca niște trupe ucrainene,dar nu mai mult decât atât. Deci ei au acolo 1400 și ceva de soldați în așa numitele trupe de menținere a păcii, mai au vreo 450 ca să apere depozitele de muniție de la Cobasna, deci undeva la 1800 de soldați”, a punctat Armand Goșu.
Potrivit istoricului, cei mai mulți dintre soldați sunt localnici, cetățeni ruși, pentru că după anexarea Crimeei, după începerea războiului dintre Rusia și Ucraina, rușii nu au mai reușit să aducă în Transnistria pentru că tot așa, trebuiau teleportați militari ca să facă schimbul de militari. Astfel încât, cei care sunt acum nu sunt suficient de bine instruiți încât să reprezinte o amenințare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole