Ex-primarul din Sectorul 1 are declarațiile de avere goale: Daniel Tudorache, acuzat de DNA de spălare de bani

Ex-primarul din Sectorul 1 este urmărit penal pentru trafic de influență și spălare de bani. Daniel Tudorache este acuzat de DNA că ar fi deschis conturi bancare pe numele fostei soții și pe numele menajerei pentru a putea ascunde banii iliciți. Interesant este că declarațiile de avere ale lui Daniel Tudorache sunt goale.

În ultimele sale declarații de avere, Daniel Tudorache nu și-a declarat decât veniturile salariale. Declarația sa de avere din anul 2020 poate fi consultată AICI.

Cheltuieli nejustificate

Conform DNA, fostul edil ar fi deschis conturi bancare pe numele fostei soții și pe numele menajerei pentru a putea ascunde banii iliciți.

Tudorache este acuzat că ar fi achiziționat cu bani cash bunuri imobile de 305.000 euro și 470.000 lei, bijuterii în valoare de 335.000 euro, ar fi acordat un împrumut de aproape un milion de euro unei persoane și a cumpărat acțiuni la un club de fotbal.

El a ocupat în perioada 2008 – 2018 doar funcții publice, de unde a încasat 605.782 lei, mult sub cheltuielile realizate în aceeași perioadă.

Declarațiile de avere sunt goale

La rubricile terenuri, imobile, bunuri mobile Daniel Tudorache nu a completat nimic în ultimele sale declarații de avere. Conform documentelor, fostul primar din sectorul 1 nu deține nici mașini, bijuterii sau opere de artă.

De asemenea, dacă ne luăm după declarațiile de avere, Tudorache nu are nici conturi sau depozite bancare sau plasamente și împrumuturi acordate.

Daniel Tudorache și-a declarat doar veniturile obșinute din salariu. În anul fiscal anterior, din salariul de primar Daniel Tudorache a încasat 131.412 de lei.

Declarația sa de avere din anul 2020 poate fi consultată AICI.

Întrebat de SpotMedia.ro cum în peste 30 de ani de activitate nu a investit bani în bunuri, Daniel Tudorache a spus: „Eu n-am investit în casă și în mașină. Eu investesc în copilul meu. Nu figurează alte venituri pentru că nu sunt căsătorit cu acte. Și legea spune că doar când căsătoria e cu acte trebuie menționate veniturile”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...