Ce avere are noul șef al Poliției Române? Benone-Marian Matei, om al legii din 1997

Premierul Florin Cîțu l-a numit, joi seara, pe chestorul Benone-Marian Matei în funcția de șef al Poliției Române. Până în acest moment, Matei a ocupat funcția de director al Direcției Operațiuni Speciale (DOS).

Decizia premierului Florin Cîțu de numire a noului șef al Inspectoratului General al Poliției Române a fost publicată în Monitorul Oficial. Chestorul de poliție Benone Marian Matei, noul șef al Poliției Române, va avea rang de secretar de stat.

Noul șef al Poliției Române, om al legii din 1997

Benone-Marian Matei este polițist din anul 1997, iar în anul 2019 a devenit directorul Direcției Operaţiuni Speciale (DOS), iar anterior, între anii 2010 şi 2015 a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bacău.

 „Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», activează în structurile Poliţiei Române din anul 1997 şi, înainte de a fi numit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, a îndeplinit funcţia de director al Direcţiei Operaţiuni Speciale. De asemenea, ofiţerul deţine o vastă experienţă, pe parcursul carierei profesionale îndeplinind atât funcţii de execuţie, cât şi funcţii de conducere în cadrul structurilor Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al MAI.

Repere din activitatea profesională a noului şef al Poliţiei Române, chestorul Benone-Marian Matei:

-Între anii 1997 şi 2005, a îndeplinit funcţia de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Corupţiei,

-Între anii 2005 şi 2012, adjunct al şefului Brigăzii Teritoriale de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Între 2010 şi 2015, şef al Brigăzii Teritoriale de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău,

-Între 2015 şi 2018, director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Din 2019, director al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Ce avere are noul șef al Poliției Române

În ultima declarație de avere a noului șef al Poliției Române publicate în anul 2020, apare că acesta nu deține niciun teren, în schimb are, împreună cu familia, două apartamente în Bacău achiziționate în 2012 și 2016.

Chestorul Benone Marian Matei mai are depozite în bancă în valoare de 200.000 de lei și credite bancare de 60.000 de euro.

La capitolul venituri anuale, în dreptul chestorului valoarea salariului este anonimizată, fiind trecut doar salariul anual al soției, în valoare de 206.000 de lei. Soția noului șef al Poliției Române este medic neurolog la Spitalul Județean de Urgențe Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole