Ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii români pentru a putea intra în Israel din 23 mai

La mai bine de un an de la închiderea granițelor și după trei valuri pandemice agresive, Israelul a atins imunitatea de turmă în urmă vaccinării masive și va permite accesul în țară începând cu data de 23 mai 2021 pentru toți turiștii români vaccinați. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țară Sfânta. Călătorilor individuali li se va permite să între în Israel în cea de-a două etapă.

„Israelul este țară cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate, iar cetățenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să permitem accesul turiștilor străini într-o manieră atentă și calculată. Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Vom analiză situația pandemică și vom continuă să relaxăm măsurile restrictive”, spune Yuli Edelstein ministrul Sănătății, .

Toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urmă vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea română și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole