Ce conține o cutie de pate de ficat de porc? Mai puțin ficat și mai multă apă și slănină

Când cumpărați o cutie de pate de ficat, nu vă așteptați să mâncați un preparat integral din ficat, căci acesta se regăsește doar în proporție de 15-47%. Ingredientele majoritare sunt cu totul altele.

Ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie la produsele analizate de tip „pate de porc” care se regăsesc pe piaţa din România, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor – InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 40 de produse de la 14 producători/distribuitori.

Apa este principalul ingredient al pateului de ficat de porc

„Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.”, se menţionează în comunicat.

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.

Aproape toate pateurile de ficat conțin E-uri

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari).

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...