Ce culori sunt la modă în 2020. La ce ne raportăm când ne alegem ținutele anul acesta

În fiecare an încercăm să ne ghidăm gusturile vestimentare în funcție de ce culori sunt la modă în 2020, iar un reper este așa-zisa „culoare a anului”. În anul 2020 trebuie să știți că Pantone a desemnat culoarea anului ca fiind „albastru clasic”.

Specialiștii au remarcat că în ultima vreme preferințele oamenilor în materie de culori au migrat de la nuanțe tari, agresive, la nuanțe care inspiră liniște.

Pantone „Color of the Year” sau „Culoarea anului” este desemnată de Pantone de 20 de ani.

În funcție de această culoare sunt stabilite trendurile din anul respectiv, atât în materie de haine cât și de electronice.

Cum a fost ales albastrul clasic culoarea anului 2020

„PANTONE 19-4052 Classic Blue” este culoarea anului 2020 și se pare că a fost aleasă pentru că inspiră calm, încredere și conexiune. Totul are strânsă legătură și cu perioada dificilă pe care întreaga umanitate a traversat-o anul acesta. În pandemie ne-am dat seama cât de importantă este conexiunea între oameni și cât de mult de afectează faptul că nu mai putem lua contact cu cei dragi. Conexiunea putem spune deci că este un cuvânt care definește anul 2020.

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna. Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”, a transmis Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Culorile care pot fi combinate cu această nuanță

Specialiștii recomandă ca la albastru clasic să asortăm alte nuanțe mai deschise sau mai închise de albastru.

De asemenea, la albastru clasic mai putem asorta culori precum: mov închis, verde, gri, alb, negru, chiar portocaliu și roz dacă se regăsesc în proporții mici în ținuta noastră.  

Culoarea anului 2019 – „Livind Coral”

Culoarea anului 2018 – „Ultra Violet”

Culoarea anului 2017 – „Greenery”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...